JAFFA REZINE

JAFFA REZINE

JAFFA REZINE ali bučna semena s čokolado in oranžo?


Odločitev je vaša!


Kliknite za ugodno ponudbo bučnic s čokolado in oranžo: Pražene bučnice s čokolado


Recept:


Količina sestavin je primerna za pekač velikosti približno 22x22 cm.


Sestavine za biskvit:



5 jajc
170 g sladkorja
220 g moke
10 g pecilnega praška
150 ml mleka
120 ml olja
2 žlici kakava v prahu


Za sočne jaffa rezine potrebujemo še:


4 dcl sveže iztisnjenega ali kupljenega 100% pomarančnega soka
5 žlic marelične marmelade


Sestavine za čokoladno glazuro:


100 g temne čokolade
4-5 žlic olja


Postopek priprave sočnih jaffa rezin:


Jajca in sladkor penasto zmiksamo. Po približno 5 minutah zmes postane svetla in pridobi volumen
Nato zmanjšamo moč mešalnika in postopoma dodajamo mleko, olje in presejano moko s pecilnim praškom
Maso razdelimo na 2 dela. En del naj vsebuje 1/3 mase, drugi pa 2/3 mase
V del z 2/3 mase damo še dve žlici kakava in dobro zmešamo v enotno zmes
Pekač premažemo z maslom in posujemo z moko. Odvečno moko stresemo ven
Najprej spečemo kakavov biskvit
Pečemo ga na 180 C približno 30 minut. S palčko preverimo če je pečen- če na njej ni sledi biskvita je pečen
Kakavov biskvit odstranimo iz pekača in pekač ponovno namastimo in posujemo z moko
Sledi peka svetlega biskvita. Pečemo ga malo manj kot 30 minut, saj je tanjši. Če je pečen ponovno preverimo s palčko
Ohlajen svetel biskvit dobro navlažimo s pomarančnim sokom. Tudi od tega je namreč odvisno kako sočne bodo
Kakavov biskvit zdrobimo in postopoma dodajamo pomarančni sok in marelično marmelado.
Zmes mora biti ravno prav navlažena, torej niti presuha niti premokra. Mora biti lepo »žmohtno«, zato delajte po občutku
Kakavovo zmes nato dobro in enakomerno potlačimo na svetel biskvit
Jaffa rezine damo čez noč ali pa za več ur v hladilnik, da se okusi prepojijo in povežejo med seboj


Postopek priprave čokoladne glazure:


Izbrali smo čokoladno glazuro, ki je narejena iz temne čokolade in olja, saj smo na vrhu želeli bolj trdo čokoladno plast. Če ste začetniki in nimate veliko izkušenj z rezanjem peciva, potem raje naredite čokoladni ganache, ki ostane mehek in se lažje reže.


Temno čokolado skupaj z oljem stopimo nad paro
Med topljenjem ves čas pazimo, da nam voda ne zavre
Čokoladno glazuro prelijemo po ohlajenem biskvitu in ga damo še za 1-2 uri v hladilnik, da se čokolada strdi, nato pa razrežemo.


Namesto pomaranče kot dodatek na čokoladni preliv, okrasite z bučno semenko.




Bučno olje - Oljarna Središče ob Dravi © 2019 | Izdelava spletnih strani: naNetu.Si